Astetta rohkeampi risotto saa upean värinsä sahramista ja ruokaisuutta tuo Nyhtöherne™. Lisää vielä tuoreet vihannekset ja tilkka valkoviiniä – voilà, herkkudinneri on katettu.

Ainekset (2 annosta):

  • 150 g Familia Verde Nyhtöherne™ kuutioina italialaisittain
  • 1 salottisipuli
  • 100 g risottoriisiä
  • ¾ dl valkoviiniä
  • 3 dl kasvislientä
  • 1/2 porkkana
  • 30 g selleriä
  • 30 g kesäkurpitsaa
  • 30 g kukkakaalia
  • 30 g purjoa
  • 2 rkl raastettua Parmesan-juustoa
  • 1 rkl voita
  • 1 tl sahramia
  • Ripaus suolaa
  • 2 laakerinlehteä
  • Öljyä paistamiseen

Kuullota silputtu salottisipuli kevyesti ja siirrä sivuun odottamaan. Paista suikaloidut porkkanat ja selleri pannulla. Glaseeraa risottoriisi valkoviinissä niin, että jyvät muuttuvat läpinäkyviksi. Lisää kasvisliemi, sahrami, suola ja laakerinlehdet. Keitä miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Lisää joukkoon pieneksi pilkotut purjo, kesäkurpitsa ja kukkakaali. Keitä vielä noin 10 minuutin ajan. Sekoita joukkoon voi ja parmesan-juusto ja anna kiehua kunnes riisi on kypsää, mutta sopivasti al dente. Paista Nyhtöherne™-kuutiot pannulla öljyssä ja tarjoile risoton kanssa.